Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΘΟΚΑ_θίασος1 || #my_rhino



Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε πως η Θεατρική Ομάδα Καλλιτεχνείου Αχαρνών (ΘΟΚΑ) θα διεξήγαγε ένα εξωστρεφές πλάνο δράσεων (εργαστηρίων, προβών, παρεμβάσεων) ερευνώντας τον "ρινόκερο που κρύβουμε μέσα μας"!!!
Εργαζόμενοι πάνω στον Ρινόκερο του Ευγένιου Ιονέσκο σκεφτήκαμε τα εξής:
Ο "ρινόκερος" στον Ιονέσκο πέρα από τον φασισμό, την μόδα, την μαζοποίηση, τον τρόμο, την δύναμη της φήμης και του πλήθους και την αμλετική κατάληξη στο τέλος του Μπερανζέ για να παλέψει ή όχι απέναντι στην "ρινοκερίτιδα", εννοεί και το καινούριο. Ο Ρινόκερός του είναι ένα έργο που παρουσιάζει την πορεία μιας Γένεσης: δεν μας δείχνει αν οι άνθρωποι που γίνονται ρινόκεροι είναι καλοί ή κακοί. Το συμπέρασμα της "αποκτήνωσης" είναι μία μονοδιάστατη ανάγνωση του έργου.

- Εργαστήρι στένσιλ
Φτιάχνουμε σε στένσιλ τους δικούς μας ρινόκερους...!

- Pollock_performance
Ένα αυτοσχεδιαστικό εργαστήρι στα όρια της περφόρμανς, όπου μέλη της (και όσοι άλλοι επιθυμούν δηλώνοντας συμμετοχή) θα "αποτυπώσουν" σε μεγάλους καμβάδες τα ίχνη της κίνησής τους!

- Δημόσιες πρόβες & συζητήσεις πάνω στα θέματα της "καθημερινής" δημοκρατίας, του φασισμού, της αγάπης... κλπ κλπ κλπ

*Αν κάτι υπήρξε κι αν κάτι φαίνεται αυτό είναι το ίχνος κι όχι η ίδια η κίνηση ή συμπεριφορά. Κι αυτό το ίχνος είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την όποια μνήμη..." #8oka

Είστε μέσα...;!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου